Rödvinssås från Australian masterchef

Rödvinssås från Australian masterchef
Rödvinssås av hög klass. Den har ingen redning utan får sin lena konsistens av gelatinet från köttbuljongen. Väl värt besväret att koka egen fond till såsen. Köpt fond kan inte användas med det här receptet.

Spara recept (pdf)

 

500 ml rödvin (t.ex El Coto eller annat fylligt som inte har för mycket eklagring)
100 ml rött portvin
500 ml kalvbuljong (se recept: Kalvbuljong)
2 vitlöksklyftor tillplattade
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
2 små timjankvistar
6-7 krm salt

Blanda alla ingredienser och koka upp.
Reducera 10-15 min till något tjockare konsistens
Smaka ev. av med salt
Sila
Filtrera genom silduk

Servera till stekt oxfilé eller ryggbiff.

 

  myTaste.se

15 mar 2014

Comments powered by Disqus