Rödvinssås från Australian masterchef
Rödvinssås från Australian masterchef
Rödvinssås av hög klass. Den har ingen redning utan får sin lena konsistens av gelatinet från köttbuljongen. Väl värt besväret att koka egen fond till såsen. Köpt fond kan inte användas med det här receptet.
500 ml rödvin (t.ex El Coto eller annat fylligt som inte har för mycket eklagring)
100 ml rött portvin
500 ml kalvbuljong (se recept: Kalvbuljong)
2 vitlöksklyftor tillplattade
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
2 små timjankvistar
6-7 krm salt
Blanda alla ingredienser och koka upp.
Reducera 10-15 min till något tjockare konsistens
Smaka ev. av med salt
Sila
Filtrera genom silduk
Servera till stekt oxfilé eller ryggbiff.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)