Rimmade och glacerade tjocka revben
Rimmade och glacerade tjocka revben
De här revbenen smakar mycket och gott, både på ut och insida. Passar särskilt bra till jul med sina julkryddor men går förstås bra att äta när som helst. Mycket av fettet försvinner vid kokningen så revbenen känns inte så feta, även om de är tjocka.
Rimning
1 kg tjocka revben
2 l Vatten
1 dl Salt
5 msk Socker
1 Gul lök, skivad
1 tsk timjan
Lös socker och salt i vattnet och blanda med resten. Lägg i revbenen och låt stå kallt 2 dygn.
Kokning
Tillsätt 1 liter vatten och koka upp. Skumma.
Låt sjuda under lock 1 timme och sedan svalna i lagen en halvtimme eller mer.
Glace
5 msk Honung (gärna fast)
1 tsk Ingefära mald
1 krm Nejlikor malda
2 krm Vitpeppar nymald
1 1/2 msk Matolja
1 msk Ketchup
1 tsk Kalvfond, konc
1 tsk Kinesisk soya
1 1/2 krm Tabasco
1 1/2 tsk Salt
Finrivet skal från 1/4 apelsin (kan uteslutas)
Blanda till tjock konsistens.
Revben
Sätt ugnen på 225 grader.
Torka av de rimmade och kokta revbenen och finkryssa ev. svål.
Sätt in ganska högt i ugnen på galler med braspanna och vatten under. Grilla med svålen upp 15 min.
Vänd, pensla med glace och fortsätt 10 min.
Vänd igen så att svålen är vänd upp, pensla och grilla 8 min eller till fin färg. Se till att glaceringen inte blir vidbränd.
Andra inlägg
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)
- Äkta dansk currysill