Chimichurri

Per´s Chimichurri

Den här salsan passar perfekt till grillat kött med sin syrlighet och kryddighet. Det finns många varianter på den och jag har gjort min egen. Utmärkande är framförallt att den innehåller gurka som ger fin smak och krispighet. 

Ladda ner receptet

 

  • 1 dl finhackad slanggurka, halvera på längden och dra ur kärnhuset med en sked innan den hackas
  • 3 msk schalottenlök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl färsk persilja, hackad, dra av de tjockaste stjälkarna först
  • 1 röd mellanstor färsk chilifrukt, hackad.
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1/2 dl limejuice, nypressad
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 3 krm salt
  • 2 krm socker (rundar av smaken utan att det blir sött)
  • 1 dl olivolja av bra kvalitet

Blanda allt och rör om. Låt helst stå i kylen minst en timme så att smakerna dras ur. Servera till grillat kött. Förvara i kyl upp til 4 dagar.

myTaste.se

10 jul 2022