Chimichurri
Per´s Chimichurri
Den här salsan passar perfekt till grillat kött med sin syrlighet och kryddighet. Det finns många varianter på den och jag har gjort min egen. Utmärkande är framför allt att den innehåller gurka som ger fin smak och krispighet.
- 1 dl finhackad slanggurka, halvera på längden och dra ur kärnhuset med en sked innan den hackas
- 3 msk schalottenlök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl färsk persilja, hackad, dra av de tjockaste stjälkarna först
- 1 röd mellanstor färsk chilifrukt, hackad.
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- 1/2 dl limejuice, nypressad
- 1 kruka basilika, finhackad
- 3 krm salt
- 2 krm socker (rundar av smaken utan att det blir sött)
- 1 dl olivolja av bra kvalitet
Blanda allt och rör om. Låt helst stå i kylen minst en timme så att smakerna dras ur. Servera till grillat kött. Förvara i kyl upp til 4 dagar.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)