Vinbräserad lök
Vinbräserad lök
Det här är närmast en smaksensation om man får till den rätta balansen. Bättre lök till pannbiff finns inte. Funkar även utmärkt till julbordet.
4 gula lökar, grovhackade
1 ½ dl rödvin
1 msk kinesisk soya
2 tsk sirap
3 krm salt
svartpeppar
smör
Fräs löken i rejält med smör utan att den bränns. Rör om ofta och fortsätt till löken är mjuk och sjunkit ihop ordentligt.
Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra under lock minst ½ timme. Tag av lock och höj värmen så att vätskan kokar in. Smaka ev av med salt, socker och peppar.
Andra inlägg
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)
- Äkta dansk currysill