Tunna glacerade revben

Tunna glacerade revben
Det här är i mitt tycke det överlägset bästa sättet att laga tunna revben på. Revbenen får först ligga i folie med kryddor i ugnen 1 1/2 timme och blir därigenom supermöra. Därefter glaceras de för att få en riktigt kryddig och tjusig yta. Både tunna revben och kamben blir bra. Kamben blir dock saftigare. 

Spara recept som pdf

till 1 kg revben (tunna eller kamben)

2 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 krm cayennepeppar
3 krm timjan
½ krm spiskummin
2 krm muskotnöt riven
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk balsamicovinäger
1 stjärnanis, bladen isärplockade
1 msk olja

Blanda och gnid in ovansidan på revbenen. Lägg på stjärnanisbladen.

Svep in i aluminiumfolie. Foliet får inte gå sönder så att det läcker.

Ugn 200° 1.5 timme.

Spara ev. skyn att servera till revbenen.

Pensla, inte för tjockt, med glace och sätt in i ovandelen av ugnen tills revbenen fått fin färg (ca 10 min). Låt stå längre vid sänkt temp (175°) för torrare yta. Går även utmärkt att lägga på utegrillen. Tänk dock på att glacen bränner mycket lätt. Vänd ofta.

Glace

Räcker till flera kilo kött. Går bra att spara flera månader i kyl.

1 tsk Sellerisalt (ev Herbamare)  
2 tsk Kinesisk soya   
4 msk Ketchup   
2 tsk Kalvfond, konc   
5 tsk Paprika   
1 krm Spiskummin   
2 msk Tomatpuré   
2 tsk Tabasco   
3 krm Svartpeppar   
1 tsk Oregano   
1 tsk Timjan   
1 tsk Dragon   
3 msk Honung, flytande   
1 tsk Salt   
2 st Vitlöksklyfta, pressad   
4 tsk Balsamicovinäger   
4 msk Olja   

Blanda allt. Se till att oljan blir helt inblandad.

 

Comments powered by Disqus

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus