Tomatsill
Tomatsill "Bloody Mary Sill"
Tomatsill går att variera i det oändliga. Här har jag gjort en kryddig variant med en aning kanel som gifter sig perfekt med tomatsåsen. Smaken drar lite åt "Bloody Mary".
Uppdaterat 181225
1 burk inläggningssill
lag:
1 ¼ dl vatten
½ dl ättika
1 ½ dl socker
3/4 tsk salt
sås:
1 msk socker
1 ½ dl vatten
2 tsk ättika 24%
4 msk tomatpuré
½ rödlök skuren i ringar
2 msk neutral olja (inte olivolja)
3 krm sellerisalt (kan ev. ersättas med Herbamare. Köp här Sellerisalt)
½ tsk grovkrossad svartpeppar
½ krm Tabasco
4 krm salt
½ tsk kryddpeppar, krossad
½ krm kanel
Skölj sillen och skär i bitar
Blanda ingredienserna till lagen under värmning tills sockret löst sig. Låt svalna (går fort i kallt vattenbad under omrörning).
Lägg sillen i lagen och ställ kallt i tre dygn.
Häll av lagen från sillen och låt den rinna av.
Blanda ingredienserna till såsen, häll i oljan sist i en stråle under omrörning med visp. Vänd ner sillen i såsen och låt stå tre dygn.
Andra inlägg
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)
- Äkta dansk currysill