Tomatsill

Tomatsill "Bloody Mary Sill"
Tomatsill går att variera i det oändliga. Här har jag gjort en kryddig variant med en aning kanel som gifter sig perfekt med tomatsåsen. Smaken drar lite åt "Bloody Mary".

Uppdaterat 181225

Spara recept (pdf)

1 burk inläggningssill

lag:
1 ¼  dl vatten
½ dl ättika
1 ½  dl socker
3/4 tsk salt

sås:
1 msk socker
1 ½ dl vatten
2 tsk ättika 24%
4 msk tomatpuré
½ rödlök skuren i ringar
2 msk neutral olja (inte olivolja)
3 krm sellerisalt (kan ev. ersättas med Herbamare. Köp här Sellerisalt)
½ tsk grovkrossad svartpeppar
½ krm Tabasco
4 krm salt
½ tsk kryddpeppar, krossad
½ krm kanel

Skölj sillen och skär i bitar

Blanda ingredienserna till lagen under värmning tills sockret löst sig. Låt svalna (går fort i kallt vattenbad under omrörning).

Lägg sillen i lagen och ställ kallt i tre dygn.

Häll av lagen från sillen och låt den rinna av.

Blanda ingredienserna till såsen, häll i oljan sist i en stråle under omrörning med visp. Vänd ner sillen i såsen och låt stå tre dygn.

myTaste.se

19 Jun 2014