The ”big 5+” barbecue sauce
The ”big 5+” barbecue sauce
Den här såsen görs på de sex största kryddsåser som sett dagens ljus. Jag gjorde den ursprungligen på fem ingredienser så att den skulle kunna kallas för the ”big five” sauce, men kunde senare inte låta bli att ha en klick senap i också. Vore dessutom orättvist att utesluta senap ur klubben för de största såserna. Perfekt som barbecuesås till en köttbit eller till hamburgare. Eller som smaksättare i grytor och såser. En enklare och mer snabbgjord sås går knappast att föreställa sig.
till 1-2 pers:
2 msk Ketchup
2 msk Sweet chili sås
1 tsk Kinesisk soya
1 tsk Dijonsenap
1 tsk HP-sås
1 krm Tabasco
1 msk Olja
Blanda och värm.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)