Sill med rosépeppar och enbär

Sill med rosépeppar och enbär
Det här receptet är inspirerat av Ättarps sill som finns i Sillakademiens utmärkta bok om sill (sillbibeln).  Jag var dock inte överförtjust i rapsoljan i receptet utan uteslöt det. Kompletterade dessutom med enbär och muskotnöt. Smaken blir kryddig och lite ”vild” och kontrasterar utmärkt till de andra sillarna på sillbordet.

1 burk inläggningssill
½ dl vatten
1 dl socker
½ dl vitvinsvinäger
1 tsk grönpeppar i lag, lätt stött
1 tsk rosépeppar, lätt stött
1 lagerblad, smulat
1 msk gula senapsfrön
1 tsk timjan
2 st enbär, lätt stötta
1 tsk riven muskotnöt

Skölj sillen i kallt vatten och snedskär i bitar. Blanda vatten, ättika och socker. Lös sockret under svag värmning och låt svalna (går snabbt på vattenbad). Blanda alla ingredienser och fyll på burk. Låt stå i kyl minst tre dagar. Håller sig ett par månader.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus