Sill med rosépeppar och enbär
Sill med rosépeppar och enbär
Det här receptet är inspirerat av Ättarps sill som finns i Sillakademiens utmärkta bok om sill (sillbibeln). Jag var dock inte överförtjust i rapsoljan i receptet utan uteslöt det. Kompletterade dessutom med enbär och muskotnöt. Smaken blir kryddig och lite ”vild” och kontrasterar utmärkt till de andra sillarna på sillbordet.
1 burk inläggningssill
½ dl vatten
1 dl socker
½ dl vitvinsvinäger
1 tsk grönpeppar i lag, lätt stött
1 tsk rosépeppar, lätt stött
1 lagerblad, smulat
1 msk gula senapsfrön
1 tsk timjan
2 st enbär, lätt stötta
1 tsk riven muskotnöt
Skölj sillen i kallt vatten och snedskär i bitar. Blanda vatten, ättika och socker. Lös sockret under svag värmning och låt svalna (går snabbt på vattenbad). Blanda alla ingredienser och fyll på burk. Låt stå i kyl minst tre dagar. Håller sig ett par månader.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)