Senapssill
Senapssill
Detta är en traditionell senapssill gjord på en sås av gravlaxtyp. Gurkmejan förstärker den fina gula färgen.
2 burkar inläggningssill
lag:
2 ½ dl vatten
½ dl ättika
3 dl socker
Sås:
5 msk senap
4 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk grovmalen vitpeppar
½ tsk salt
3 msk socker
1 tsk gurkmeja
1 msk finhackad purjolök
2 msk hackad dill
2 dl neutral olja (inte olivolja)
Skölj sillen och skär i bitar
Blanda ingredienserna till lagen under värmning tills sockret löst sig. Låt svalna (går fort i kallt vattenbad under omrörning).
Lägg sillen i lagen och ställ kallt i tre dygn.
Häll av lagen från sillen och låt den rinna av.
Blanda allt till såsen utom oljan så att sockret löser sig. Häll oljan i en fin stråle under vispning i blandningen. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl i tre dygn eller mer.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)