Saffransäggröra
Saffransäggröra
Jag funderade länge på att göra saffranpankaka men rörde ihop den här äggröran i stället. Den passar alldeles utmärkt till julmat. Särskilt till stekt fläsk och annat kött. Det räcker gott med 1/2 krm saffran men vill man ha mer smak kan man ta ett helt kryddmått.
8 ägg
½ dl mjölk
½ - 1 krm saffran
½ hönsbuljongtärning
1 tsk flytande honung
2 krm salt
50 g smör
Knäck äggen i en skål och smula ner buljongtärningen. Tillsätt övriga ingredienser utom smör. Vispa ihop och häll i en stor stekpanna. Sätt på medelvärme och skrapa med en stekspade över hela botten ca var halfte minut så att stora flagor bildas. Det går fortare mot slutet. Rör försiktigt så att de stora flagorna inte mosas sönder. Tag av spisen när röran fortfarande ser glansig och krämig ut på ytan. Rör försiktigt in smöret i äggröran. Smaka ev. av med en aning salt.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)