Räksnittar med äggröra

Räksnittar med äggröra
Perfekt tilltugg till fördrinken och blir särskilt gott till vitt vin eller öl. Egentligen hade jag tänkt ha rökt ål på snittarna men fick inte tag på någon. Kanske lika bra det för ålen håller ju på att försvinna.

Ingredienser
Kavring
Färska räkor (eller rökt ål)
Färsk dill
Ägg
Mjölk
Salt
Svartpeppar
Tabasco
Smör

Tillagning
Skär tunna rutor av kavring som först befriats från ytterskorpan. Gör en krämig äggröra genom att långsamt (1/3 värme) värma ägg, en liten skvätt mjölk och några stänk tabasco i en kastrull under konstant omrörning. Det är viktigt att hela tiden röra i botten med en träslev eller liknande.

Avbryt uppvärmningen när äggröran har en fin krämig konsistens. Salta och peppra efter smak och rör ner en klick smör.

Lägg en klick av äggröran på varje kavringruta och toppa med en räka och dillkvist.

Comments powered by Disqus

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus