Räksnittar med äggröra
Räksnittar med äggröra
Perfekt tilltugg till fördrinken och blir särskilt gott till vitt vin eller öl. Egentligen hade jag tänkt ha rökt ål på snittarna men fick inte tag på någon. Kanske lika bra det för ålen håller ju på att försvinna.
Ingredienser
Kavring
Färska räkor (eller rökt ål)
Färsk dill
Ägg
Mjölk
Salt
Svartpeppar
Tabasco
Smör
Tillagning
Skär tunna rutor av kavring som först befriats från ytterskorpan. Gör en krämig äggröra genom att långsamt (1/3 värme) värma ägg, en liten skvätt mjölk och några stänk tabasco i en kastrull under konstant omrörning. Det är viktigt att hela tiden röra i botten med en träslev eller liknande.
Avbryt uppvärmningen när äggröran har en fin krämig konsistens. Salta och peppra efter smak och rör ner en klick smör.
Lägg en klick av äggröran på varje kavringruta och toppa med en räka och dillkvist.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)