Pers Rödkål

Pers Rödkål                                           

En traditionell rödkål med mycket smak och fin kryddning av muskot, kryddnejlika och ett stänk madeira.

Spara recept som pdf

1.5 kg rödkål
1 krm kryddnejlikor
2 krm riven muskotnöt
4 krm nymalen svartpeppar
3 st lagerblad
1 st rödlök
2 msk balsamicovinäger
3 msk ättika 24%    
2 1/2 tsk salt
4 msk socker
1 st äpple
3 msk konc äpplejuice
2 dl vatten
50 g smör
madeira eller portvin (kan uteslutas)

Skär rödkålen i ca 2 x 2 cm stora rutor. Hacka och fräs löken lätt i smör utan att den får ta färg. Lägg i rödkål och hackat äpple och stek vidare i ca 5 minuter. Tillsätt övriga ingr. utom madeira. Sätt på locket och sjud på låg värme i 1 - 1 1/2 timme tills kålen är lagom mjuk. Rör om flera gånger under koktiden och kontrollera att det alltid finns vätska i botten, utom när rödkålen är färdig. Mot slutet av koket tar man av locket så att överskott av vatten kokar bort. Smaka av med madeira.

myTaste.se

21 nov 2015