Pers julsenap
Pers julsenap
Klassisk stark och söt julsenap med fin smak av ingefära och muskot.
Uppdaterad 171226
1 påse Möllers torrsenap (60 g)
3 msk Vatten, kokande
50 g Colmans senapspulver
½ dl Vatten
5 msk Socker
2 tsk Salt
½ msk Ättika 24%
3 krm Gurkmeja
6 krm Ingefära
6 krm Muskotnöt, riven
3 krm Vitpeppar
Blanda 2 msk kokande vatten med en påse Möllers torrsenap. Låt svälla 5-10 min.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Låt helst stå i kylen minst ett dygn. Vill man ha den färdig direkt kan man värma den tills den nätt och jämt sjuder och sedan låter den svalna.
Andra inlägg
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)
- Äkta dansk currysill