Pers julsenap

Pers julsenap
Klassisk stark och söt julsenap med fin smak av ingefära och muskot.

Uppdaterad 230311

50 g grovmalet senapspulver (Möllers torrsenap om man hittar det, annars får man mala själv. Man kan även byta ut mot enbart Colmans senapspulver. Det blir en riktigt stark senap)  
50 g Colmans senapspulver
1.5 dl Vatten, kokande 
6 msk Socker
2 tsk Salt
1 msk Ättika 24%
3 krm Gurkmeja
6 krm Ingefära    
6 krm Muskotnöt, riven 
3 krm Vitpeppar    

Blanda det kokande vattnet med båda sorters senapspulver. Låt svälla 5-10 min.

Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

Låt helst stå i kylen minst ett dygn. Tycker man den är för tjock tillsätter man lite vatten. För tunn och man tillsätter mer senapspulver.

myTaste.se

14 Dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)