Pers julsenap
Pers julsenap
Klassisk stark och söt julsenap med fin smak av ingefära och muskot.
Uppdaterad 230311
50 g grovmalet senapspulver (Möllers torrsenap om man hittar det, annars får man mala själv. Man kan även byta ut mot enbart Colmans senapspulver. Det blir en riktigt stark senap)
50 g Colmans senapspulver
1.5 dl Vatten, kokande
6 msk Socker
2 tsk Salt
1 msk Ättika 24%
3 krm Gurkmeja
6 krm Ingefära
6 krm Muskotnöt, riven
3 krm Vitpeppar
Blanda det kokande vattnet med båda sorters senapspulver. Låt svälla 5-10 min.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Låt helst stå i kylen minst ett dygn. Tycker man den är för tjock tillsätter man lite vatten. För tunn och man tillsätter mer senapspulver.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)