Pers julsenap

Pers julsenap
Klassisk stark och söt julsenap med fin smak av ingefära och muskot.

Uppdaterad 230311

50 g grovmalet senapspulver (Möllers torrsenap om man hittar det, annars får man mala själv. Man kan även byta ut mot enbart Colmans senapspulver. Det blir en riktigt stark senap)  
50 g Colmans senapspulver
1.5 dl Vatten, kokande 
6 msk Socker
2 tsk Salt
1 msk Ättika 24%
3 krm Gurkmeja
6 krm Ingefära    
6 krm Muskotnöt, riven 
3 krm Vitpeppar    

Blanda det kokande vattnet med båda sorters senapspulver. Låt svälla 5-10 min.

Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

Låt helst stå i kylen minst ett dygn. Tycker man den är för tjock tillsätter man lite vatten. För tunn och man tillsätter mer senapspulver.

myTaste.se

14 Dec 2013