Sill med stjärnanis
Sill med stjärnanis och chili
Den här hör till mina favoriter med sin smak av stjärnanis och olika pepparsorter. Röd chili gör den dekorativ men ändå inte särskilt stark. Tag dubbelt så mycket för mer styrka.
1 burk inläggningssill
½ dl ättikssprit 12 %
1 dl vatten
2 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
2 tsk nykrossad vitpeppar
1 tsk nykrossad svartpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk grönpeppar, inlagd
½ stjärnanis, stött
3 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
1 röd chilifrukt, skivad (ev. urkärnad)
1 rödlök, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
Skölj filéerna väl och skär i bitar. Blanda övriga ingredienser utom löken till en lag. Se till att sockret löser sig. Blanda i lök och sill. Häll över i en burk och låt stå i kyl minst 2 dygn.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)