Sill med stjärnanis

Sill med stjärnanis
Den här hör till mina favoriter med sin smak av stjärnanis och olika pepparsorter. Röd chili gör den dekorativ men ändå inte särskilt stark. Tag dubbelt så mycket för mer styrka.

1 burk inläggningssill
½  dl ättikssprit 12 %
1 dl vatten
2 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
2 tsk nykrossad vitpeppar
1 tsk nykrossad svartpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk grönpeppar, inlagd
½ stjärnanis, stött
3 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
1 röd chilifrukt, skivad (ev. urkärnad)
1 rödlök, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade

Skölj filéerna väl och skär i bitar. Blanda övriga ingredienser utom löken till en lag. Se till att sockret löser sig. Blanda i lök och sill. Häll över i en burk och låt stå i kyl minst 2 dygn.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus