Osso Buco
Osso Buco
Alla gör sin egen Osso Buco (i Italien i varje fall). Det här är min. Många ingredienser men mycket lätt att laga.
1,5 kg Kalvlägg
1 stor Gul Lök
8 st Vitlöksklyftor
1000 g Krossade tomater
2 burk Konserverade tomater, hela
1 knippe Persilja
2 blad Lagerblad
2 mellanstora Palsternackor
2 krm Cayennepeppar
4 msk Kalvfond
4 msk Olivolja
2 stora Morötter
2 mindre bitar Rotselleri
4 dl Vitt Vin
2 tsk Timjan
4 krm Rosmarin
2 tsk Dragon
4 tsk Oregano
6 krm Svartpeppar
4 tsk Paprikapulver
4 st Kryddnejlikor, hela
Skiva grönsakerna. Bryn kalvläggen i smör och olja. Lägg allt i en stor kastrull och täck med vatten. Salta efter egen smak. Låt puttra utan lock 1 timme tills tomatsåsen tjocknat lite. Servera med t.ex saffranris.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)