Örtkryddiga tunna revben

Örtkryddiga tunna revben
Det här är helt enkelt det bästa sättet att laga revben på. In i ugn med kryddor 1 1/2 timme. Alternativt kan man bara salta och peppra revbenen, in i ugn med folie, pensla glace på och grilla på utegrillen. Men den här speciella smaken med örtkryddorna får man bara fram på det här viset. Man kan med fördel avsluta med glace här också.


Revben utan glace

1 kg tunna revben
4 krm svartpeppar
2 tsk sellerisalt eller Herbamare
3 tsk timjan
3 tsk dragon
½ krm spiskummin
3 tsk oregano
3 krm cayennepeppar
3 tsk paprikapulver
5 pressade vitlöksklyftor
Färsk salvia

Sätt ugnen på 200°

Blanda kryddorna utom vitlök och salvia.

Gnid in revbenen med vitlöken på båda sidorna

Gnid in kryddblandningen på båda sidorna

Svep in i dubbelt lager aluminiumfolie. Foliet får inte gå sönder så att det läcker.

1 ½ timme i ugnen eller tills vätskan kokat bort och revbenen fått färg.

Lägg på blad av färsk salvia och servera

Alternativt: pensla tunt lager glace på och grilla ytterligare 10 min på 200°.

Glace
Räcker till flera kilo kött. Går bra att spara flera månader i kyl.
1 tsk Sellerisalt (ev Herbamare)  
2 tsk Kinesisk soya   
4 msk Ketchup   
2 tsk Kalvfond, konc   
5 tsk Paprika   
1 krm Spiskummin   
2 msk Tomatpuré   
2 tsk Tabasco   
3 krm Svartpeppar   
1 tsk Oregano   
1 tsk Timjan   
1 tsk Dragon   
3 msk Honung, flytande   
1 tsk Salt   
2 st Vitlöksklyfta, pressad   
4 tsk Balsamicovinäger   
4 msk Olja

Blanda allt. Se till att oljan blir helt inblandad.

 

Comments powered by Disqus

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus