Örtkryddiga tunna revben
Örtkryddiga tunna revben
Det här är helt enkelt det bästa sättet att laga revben på. In i ugn med kryddor 1 1/2 timme. Alternativt kan man bara salta och peppra revbenen, in i ugn med folie, pensla glace på och grilla på utegrillen. Men den här speciella smaken med örtkryddorna får man bara fram på det här viset. Man kan med fördel avsluta med glace här också.
Revben utan glace
1 kg tunna revben
4 krm svartpeppar
2 tsk sellerisalt eller Herbamare
3 tsk timjan
3 tsk dragon
½ krm spiskummin
3 tsk oregano
3 krm cayennepeppar
3 tsk paprikapulver
5 pressade vitlöksklyftor
Färsk salvia
Sätt ugnen på 200°
Blanda kryddorna utom vitlök och salvia.
Gnid in revbenen med vitlöken på båda sidorna
Gnid in kryddblandningen på båda sidorna
Svep in i dubbelt lager aluminiumfolie. Foliet får inte gå sönder så att det läcker.
1 ½ timme i ugnen eller tills vätskan kokat bort och revbenen fått färg.
Lägg på blad av färsk salvia och servera
Alternativt: pensla tunt lager glace på och grilla ytterligare 10 min på 200°.
Glace
Räcker till flera kilo kött. Går bra att spara flera månader i kyl.
1 tsk Sellerisalt (ev Herbamare)
2 tsk Kinesisk soya
4 msk Ketchup
2 tsk Kalvfond, konc
5 tsk Paprika
1 krm Spiskummin
2 msk Tomatpuré
2 tsk Tabasco
3 krm Svartpeppar
1 tsk Oregano
1 tsk Timjan
1 tsk Dragon
3 msk Honung, flytande
1 tsk Salt
2 st Vitlöksklyfta, pressad
4 tsk Balsamicovinäger
4 msk Olja
Blanda allt. Se till att oljan blir helt inblandad.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)