Örtkryddig falugratäng med bladspenat och mozzarella
Örtkryddig falugratäng med bladspenat och mozzarella
Kan man göra något gott med falukorv? Och då menar jag inte falukorv med makaroner och ketchup. En utmaning som jag tog mig an. Den här rätten är både lättlagad och smakrik. Nyttig är den också; massor med energi..
1/2 kg falukorv av bra kvalitet och med hög kötthalt (ICAs rapsgris t.ex)
1 gul lök
1 halv vitlök, pressade klyftor
1 msk olivolja
100 g färsk bladspenat
250 g riven mozzarella
Tomatsås:
2 msk ketchup
1/2 kg krossade tomater
6 gröna oliver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1/2 tsk tabasco
1 msk pesto (ICAs på burk är mycket bra)
2 krm svartpeppar
Hacka lök och skär falukorv i bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn lök, korv och pressad vitlök. Blanda under tiden tomatsåsen. Vänd ihop alla ingredienser utom 75 g prästost i en stor bunke. Häll i en ugnsform och strö prästosten över. Ställ in i ugnen på 200° ca 20 min. Servera med pasta.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)