Lammfärstårta med wokade grönsaker

Lammfärstårta med wokade grönsaker
Det är nog inte många som blandar färs med pasta, men jag gör det och resultatet blir mycket gott. Färstårtan gifter sig perfekt med woken. Den här rätten passar även bra som buffemat. Rekommenderas varmt.

½ kg Lammfärs    
1 dl Marinerade soltorkade tomater, finhackade    
3 Vitlöksklyftor, finhackade    
1 1/2 dl Risoni (risformad pasta)
15 Svarta oliver, hackade   
1 dl Västerbottenost, riven    
½ tsk Cayennepeppar    
1 tsk Svartpeppar     
1 tsk Salt    
2 msk Sweet chilisås    
1 msk Maizena    
2 tsk Oregano    
1 tsk Timjan    
2 msk Konc. kalvfond    
1 Ägg

Koka risonin, sila, tillsätt lite olivolja och låt svalna. Rör om så att den inte klumpar sig.

Alternativt kan man koka lika mycket spagetti och finhacka.

Blanda väl med övriga ingredienser.

Klä insidan av en rund ugnsfast form med plastfolie (går lättast om formen är oljad).

Fyll med färsen och pressa ut i kanterna.

Stjälp upp i en långpanna med höga kanter. Grädda 200° till 70° innertemp. Gör under tiden grönsakswoken.

Tag ut färstårtan och skeda genast av fettet så att det inte sugs in igen. Låt vila ca 10 min före serveringen.

Grönsakswok
1  Zuccini
1  Aubergine
1 Röd paprika
1/2 Spansk peppar (om man gillar lite hetta)
1/2 Purjolök
20 Champinjoner, skivade
2 Vitlöksklyftor, tunnskivade
4 tsk Japansk soya
3 krm Koriander
Olja

Tärna grönsaker och svamp. Woka först svamp och aubergine i olja eftersom de tar lite längre tid. Woka resten hastigt på hög värme och blanda med svamp och aubergine. Blanda i soya och koriander. Lägg allt runt limpan.

Comments powered by Disqus

myTaste.se

26 dec 2012

Comments powered by Disqus