Kräftströmming
Pers kräftströmming
Kräftströmming vill jag ha smakrik. En så här smakrik kräftströmming har du nog aldrig smakat förut.
1 kg Rensad strömming utan ryggben
1 Fiskbuljongtärning
Spadet från kräftstjärtarna
Vatten
1 msk Salt
1 1/2 dl Tomatketchup
2 msk Tomatpuré
1/2 Citron, pressad
2 msk konc. hummerfond (kan uteslutas)
1/2 dl (drygt) Sirap
3 krm Tabasco
1 msk Dillfrö
1 burk Kräftstjärtar i lake (kylvara)
Färsk Dill
Sätt ugnen på 200 ° C.
Klipp bort ryggfenan, dela på längden och skölj strömmingen väl. Låt rinna av.
Rulla strömmingen med skinnsidan inåt och lägg den tätt i en ugnssäker form.
Lös buljongtärningen i lite kräftspad under värmning och tillsätt resten av kräftspadet. Späd till 3 dl med vatten.
Tillsätt salt och rör om tills det löst sig
Tillsätt övriga ingredienser utom kräftstjärtar och färsk dill. Rör om.
Häll lagen över strömmingen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna.
Garnera med kräftstjärtar och dill. Serveras ljummen.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)