Kräftströmming

Pers kräftströmming
Det här receptet har förstås ett ursprung någonstans. Men som vanligt är jag inte nöjd utan modifierar, tillsätter och drar ifrån. En så här smakrik kräftströmming har du nog aldrig smakat förut.

 

1 kg Rensad strömming utan ryggben   
1 msk Salt   
3 dl Vatten
Spadet från kräftstjärtarna     
1 Fiskbuljongtärning    
2 msk konc. hummerfond (kan uteslutas)
1 1/2 dl Tomatketchup 
1 msk Dillfrö   
2 msk Tomatpuré   
3 1/2 msk Sirap   
3 krm Tabasco   
Citron
Färsk Dill   
1 burk Kräftstjärtar, inlagda (kylvara)
   
Sätt ugnen på 200 ° C. Klipp bort ryggfenan, dela på längden och skölj strömmingen väl. Låt rinna av. Rulla strömmingen med skinnsidan inåt och lägg den tätt i en ugnssäker form. Lös buljongtärningen i  lite vatten under värmning. och tillsätt kräftspad. Späd till 3 dl med vatten. Tillsätt övriga ingredienser utom kräftstjärtar och färsk dill. Pressa i 1/4 citron. Häll lagen över strömmingen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och garnera med kräftstjärtar och dill. Serveras ljummen.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus