Kräftströmming

Pers kräftströmming
Kräftströmming vill jag ha smakrik. En så här smakrik kräftströmming har du nog aldrig smakat förut.

Ladda ner receptet

 

1 kg Rensad strömming utan ryggben   
1 Fiskbuljongtärning
Spadet från kräftstjärtarna     
Vatten  
1 msk Salt  
1 1/2 dl Tomatketchup 
2 msk Tomatpuré  
1/2 Citron, pressad    
2 msk konc. hummerfond (kan uteslutas)  
1/2 dl (drygt) Sirap   
3 krm Tabasco   
1 msk Dillfrö
1 burk Kräftstjärtar i lake (kylvara)
Färsk Dill   

Sätt ugnen på 200 ° C.

Klipp bort ryggfenan, dela på längden och skölj strömmingen väl. Låt rinna av.

Rulla strömmingen med skinnsidan inåt och lägg den tätt i en ugnssäker form.

Lös buljongtärningen i lite kräftspad under värmning och tillsätt resten av kräftspadet. Späd till 3 dl med vatten.

Tillsätt salt och rör om tills det löst sig

Tillsätt övriga ingredienser utom kräftstjärtar och färsk dill. Rör om.

Häll lagen över strömmingen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna.

Garnera med kräftstjärtar och dill. Serveras ljummen.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus