Italiensk salladsdressing
Italiensk salladsdressing
Jag var nyligen på en italiensk resturang och fick en ovanligt god salladsdressing där. Inspirerad av den gick jag hem och svepte ihop något som blev mycket likt. En krämig dressing med örter och distinkt syra och sälta. Smaken är rikare än många är vana vid och man behöver därför inte ta så mycket av den. Passar även utmärkt till kött i stället för bearnaisesås. Eller prova att bre på en skinkmacka. Mycket gott!
1 dl Hellmans majonäs
2 msk gräddfil
2 msk neutral olja (inte olivolja)
3 krm ättika 24%
1 krm körvel
2 krm oregano
1 krm timjan
2 krm dragon
1 krm svartpeppar, nymalen
1 krm pressad vitlök
1/2 krm cayennepeppar (inte mer)
2 krm salt
Mortla kryddorna och saltet tillsammans.
Blanda kryddorna med vitlök, majonäs och gräddfil.
Rör ner oljan i en fin stråle.
Låt gärna stå i kylen någon timme eller mer före servering.
Håller sig en vecka i kylen.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)