Hemgjord ketchup à la Heinz
Hemgjord ketchup à la Heinz
Den här ketchupen experimenterade jag mig fram till med Heinz som förebild. Sellerisalt är viktigt och kan köpas i kryddbodar eller saluhallar. Kan ev. ersättas med Herbamare.
Ingredienser
3.2 dl tomatpuré, okryddad (motsvarar en burk ICAs tomatpuré)
6 1/2 dl maizenagröt*
4 msk ättika 24%
2,9 dl socker
2 krm sellerisalt
4,5 tsk salt
2 msk pressad citron
4 krm riven muskot
1 krm malen nejlika
1 krm ingefära
1/2 krm kanel (inte mer! mindre om ketchupen skall bli mer lik Heinz)
2,5 krm finmald svartpeppar
1 krm cayennepeppar
*) maizenagröt: vispa ner 6 msk maizena i 6 ½ dl kallt vatten och koka upp under ständig vispning. Inga klumpar skall finnas.
Tillagning
Gör maizenagröten och tag av från plattan. Vispa ner allt utom tomatpurén medan gröten är varm. Vispa därefter ner tomatpurén. Förvara i kyl.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)