Habanerokyckling

Habanerokyckling
Den här rätten har jag egentligen skapat som en del i en lyxig texmex buffé. Den buffén skall jag presentera i sin helhet senare men jag kan redan nu avslöja att den består bl a av hemkryddad texmexfärs, hemgjord salsa, guacamole, majsstuvning, marinerade bönor, gratinerade nachos, hemgjorda vetetortillas, grillade och marinerade oxfiléstrimlor, grillade scampiräkor, habaneromarinerade räkor, grillad hel fisk, chorizo, aioli, hackad chili mm. Här kommer i alla fall en försmak.

Ingredienser till 4 pers
1 kg Kycklingben (eller lår)
1 kg Krossade tomater
4 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 Habanerochili, delad på mitten
2 tsk Muskotnöt, riven
1 Gul lök, grovhackad
4 stänger Blekselleri, skuren i tjocka slantar
1 tsk Paprika, pulver
1 tsk Koriander, pulver
2 tsk Spiskummin 
1 1/2 msk Salt
2 tsk Oregano
2 Morötter, skurna
2 msk brun farin eller muscovadosocker
2 msk Tomatpuré
Matolja
Färsk koriander

Tillagning
Bryn kycklingbenen i olja. Bryn sedan löken försiktigt i samma fett. Blanda löken med övriga ingredienser i en kastrull och lägg i kycklingbenen. Koka upp och låt puttra långsamt under lock 40 minuter. Smaka av med salt och garnera med färsk hackad koriander eller annan färsk örtkrydda. Blir bäst om rätten görs flera timmar i förväg eller dagen innan. Servera med ris.

 

Comments powered by Disqus

myTaste.se

27 dec 2012

Comments powered by Disqus