Gratinerade sardeller med kapris
Gratinerade sardeller med kapris
Det här är något av det enklaste man kan göra och samtidigt en smakkombination som är i särklass. Passar som förrätt, fördrinkstilltugg och något snabbt när man är sugen på något riktigt smakrikt. Svårt att sluta äta trots (eller tack vare) den markerade sältan. Man kan göra rätten mer pizzalik genom att lägga på mer ost, där en del är riven mozzarella.
Ingredienser
Sardeller, raka
Kapris, mellanstora
En lagrad ost: präst, parmesan, Åseda lagrad gräddost, riven mozzarella
Svartpeppar, nymalen
Vitt bröd
Tillagning
Lägg en skiva ost på en skiva vitt bröd.
Lägg på två sardeller och några kapris.
In i ugnen på 225° tills brödet fått fin färg. Skär eventuellt i snittar som fördrinkstilltugg.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)