Fransk potatissallad
Fransk potatissallad
Den här potatissalladen är lite kryddigare än vanligt. En massa olika smaker trängs och varje tugga är en liten smakresa.
Uppdaterad 17-09-10
Sallad
1.5 kg kall potatis av fast sort, kokt och skuren i småbitar
4 msk hackad persilja
1/2-1 finhackad röd chilifrukt
75 g cocktailkapris
1 röd paprika, hackad
2 röda lökar, hackade
gröna oliver
1/2 slanggurka, tärnad utan mittfåran
20 cornichons
Andra ingredienser som kan läggas till eller byta ut ovanstående: syltlök, lättkokt haricots verts, inlagda kronärtskocksbottnar, inlagda vitlöksklyftor, lättkokt blomkål, lättkokt broccoli, lättkokta sockerärtor/sugar snaps, knaperstekt bacon i småbitar samt en stark ost i tärningar.
Vinaigrette
4 msk vitvinsvinäger
1.5 dl extra virgin olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk pressad citron
1 tsk timjan, torkad
1 msk dragon
1 tsk oregano
1 tsk svartpeppar
1 tsk sellerisalt (eller Herbamare). Köp sellerisalt här
2 tsk salt
Koka potatis och låt svalna helt. Låt gärna stå i kylen också. Tärna den därefter.
Dela slanggurkan på längden och dra ur mittfåran med en tesked. Mittfåran slängs. Tärna resten av gurkan.
Hacka övriga grönsaker enligt ingrediensförteckningen.
Blanda ingredienserna till salladen och varva med potatis.
Häll på vinaigretten och vänd försiktigt så att potatisen inte blir grötig.
Salladen är god som nygjord men blir bäst av att stå flera timmar eller över natten i kylskåp.
Ringla på olivolja före serveringen samt strö persilja och svartpeppar ovanpå.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)