Dragondoftande pasta med miniköttbullar

Dragondoftande pasta med miniköttbullar
Inspirationen till den här rätten fick jag 1992 när jag var bjuden hem till en vän som stekt köttfärs rakt av och blandat med spagetti. Jag tyckte den enkla rätten passade ovanligt bra ihop med vin. Rätten passar också bra till vin, särskilt om man utesluter chilin.

4 hg nötfärs
Salt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, pressade
10 skivade färska champinjoner
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
3 krm dragon, torkad
1 krm sellerisalt eller Herbamare
20 sallads- eller sockerärtor
1 röd chili skuren i tunna ringar (kan uteslutas)
Parmesanost, riven
2+2+2 msk olivolja

Hacka löken och fräs försiktigt med ärtorna, vitlöken och chilin på medelvärme i två msk olivolja. Stek champinjonerna i 2 msk olivolja och lite salt. Knåda köttfärsen ett litet tag så att den blir fastare. Nyp sedan av fingerborgsstora köttbullar som trycks ihop lätt. De behöver inte vara helt runda. Bryn köttbullarna ordentligt i 2 msk olivolja och ½ tsk salt. Blanda med svamp, de frästa grönsakerna och kryddorna. Värm allt i en stekpanna före serveringen. Servera med pasta och riven parmesan. Strö över en nypa dragon över varje portion pasta (syns inte på bilden).

myTaste.se

26 Dec 2012