Doftande pytt med sting

Pytt i panna med sting
Recept på pytt i panna? Pytt gör man ju på rester, eller? Själv använder jag sällan rester utan går och handlar vad jag vill ha i min pytt. Anledningen är enkel; jag vill ha de bästa råvarorna och kombinera dem så att jag får den pytt jag vill ha. Det här är en ovanligt kryddig pytt och för bästa resultat köper man enligt ingredienslistan, men det blir förstås gott även om man fuskar lite här och där och gör sin egen pytt.

En annan sak med det här receptet är att jag har utformat det så att man kan frysa sin pytt. Alla vet att fryst potatis inte blir gott så därför blandar jag allt utom potatis innan jag fryser pytten. Sedan är det bara att råsteka potatis  och blanda med de frysta råvarorna så har man en supergod pytt.

Recept om inget skall frysas. Tag hälften så mycket potatis om hälften skall frysas.

2 paket bacon
3 bratwurst
1 paket färdiga köttbullar
2 chorizo*
½ purjolök (både vita och gröna delar)
1-2 röda chilipeppar (kan uteslutas)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade
10 champinjoner (finns inte med på bilden)
1 kg potatis (vktigt att den är av fast sort!)
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk dragon
1 tsk timjan
1 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
smör

Börja med att skära potatis i småbitar och råstek i rikligt med smör till fin färg.  Vänd då och då. Se till att den inte går sönder.

Skär under tiden allt kött och grönsaker i småbitar. Spara alla ingredienser var för sig.

Stek bacon knaprigt. Ta upp dem och stek köttbullar och korvar i baconfettet.

Mjukstek purjolök, lök , chili och vitlök i smör utan att det tar färg. Blanda med allt kött.

Stek champinjoner i smör. Vänd ner i kött/grönsaksblandningen.

Tillsätt kryddorna till blandningen och rör om.

Vänd ner potatisen.

Servera med stekt ägg, ketchup, HP-sås och senap (Colmans eller Dijon).

*färsk och riktigt kryddig blir bäst. Inte Scans som mest är vanlig korvsmet med några nypor krydda.

 

Comments powered by Disqus

myTaste.se

27 dec 2012

Comments powered by Disqus