Dill och dragonsill

Dill och dragonsill
Dill och dragon har något gemensamt som förenar dem. Det här receptet uppstod då jag skulle göra en annan sillinläggning. Såsen smakade inte alls som jag hade tänkt mig så jag tog i stället vad jag hade hemma och hämtade inspiration ur sillakademins klassiska bok om sill. Det blev något helt annat och mycket bättre.

500 g sillfiléer

lag:
7 dl vatten
1 dl ättika
½ dl salt

sås:
1 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
2 vitlöksklyftor pressade
1 knippa dill. finhackad
2 tsk dillfrö, krossade
1 msk dragon
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitpepparkorn, stötta
2 msk pressad citron (nypressad)
2 tsk socker

Dra skinnet av sillen och lägg i ättikslagen ett dygn

Låt sillen rinna av i en sil

Blanda såsen och vänd ner sillen. Låt stå i kyl minst 3 dygn.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus