Dill och dragonsill
Dill och dragonsill
Dill och dragon har något gemensamt som förenar dem. Det här receptet uppstod då jag skulle göra en annan sillinläggning. Såsen smakade inte alls som jag hade tänkt mig så jag tog i stället vad jag hade hemma och hämtade inspiration ur sillakademins klassiska bok om sill. Det blev något helt annat och mycket bättre.
500 g sillfiléer
lag:
7 dl vatten
1 dl ättika
½ dl salt
sås:
1 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
2 vitlöksklyftor pressade
1 knippa dill. finhackad
2 tsk dillfrö, krossade
1 msk dragon
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitpepparkorn, stötta
2 msk pressad citron (nypressad)
2 tsk socker
Dra skinnet av sillen och lägg i ättikslagen ett dygn
Låt sillen rinna av i en sil
Blanda såsen och vänd ner sillen. Låt stå i kyl minst 3 dygn.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)