Äkta dansk currysill

Äkta dansk currysill

Danskarna äter också mycket sillinläggningar och så har de sin alldeles egen specialitet; currysill. Den finns ibland i svenska affärer men i en typiskt försvenskad form dvs "mild" och inte med de klassiska ingredienserna gurka och äpple. Jag har rotat runt i äkta danska recept och utifrån dessa satt ihop mitt eget. Det här är för alla som gillar curry och en aning hetta. Passar utmärkt till alla sillbord. En bra sak med receptet är att det går att få färdig currysill på bara några timmar, eftersom man utgår från färdiginlagt sill. Och den som gillar när köket fylls av härliga dofter blir inte besviken. 

Ladda ner receptet

300 g färdiginlagd och avrunnen sill (spara spadet)

3 msk neutral olja

4 tsk curry

5 msk majonäs

2 msk creme fraiche

1/2 grönt äpple, skalat och finhackat

6 st cornichons, finhackade

1/2 tsk salt

2 msk sillspad

2 krm cayennepeppar

 

Värm oljan i en stekpanna och stek curryn någon minut. Bränn inte vid curryn.

Tillsätt hackat äpple och stek någon minut till.

Låt svalna helt (går snabbast i vattenbad).

Blanda sillspad, majonäs, creme fraiche och cayenne. Rör ned curryäpple och cornichons.

Låt stå några timmar i kylen. Håller gott och väl 2 veckor.

Servera med hårdkokta ägg, dillkvistar och lökringar.

 

 

 

myTaste.se

20 okt 2019