Currysill med dijonsenap
Currysill med dijonsenap
De flesta recept jag hittat har inte senap i currysill. Senap och curry passar perfekt ihop så därför svängde jag ihop det här receptet.
300 g färsk sill, gärna småsillar
1 grönt äpple, finhackat
1 dl creme fraiche
½ dl gräddfil
1 dl majonäs
1msk curry
2 msk purjolök, finhackad
½ dl hackad dill
1 äggula
3 msk honung (eller 3.5 msk flytande honung)
2 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk dijonsenap
Dra skinnet av sillen och lägg i en lag av:
½ dl ättika 24%
3.5 dl vatten
2 msk + 2 tsk salt
Låt stå ett dygn i kylen. Häll av lagen och låt rinna av ordentligt i en sil. Rör ihop övriga ingredienser och blanda sedan med sillen. Låt stå minst en vecka i kylen.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)