Currysill med dijonsenap

Currysill med dijonsenap
De flesta recept jag hittat har inte senap i currysill. Senap och curry passar perfekt ihop så därför svängde jag ihop det här receptet.

300 g färsk sill, gärna småsillar
1 grönt äpple, finhackat
1 dl creme fraiche
½ dl gräddfil
1 dl majonäs
1msk curry
2 msk purjolök, finhackad
½ dl hackad dill
1 äggula
3 msk honung (eller 3.5 msk flytande honung)
2 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk dijonsenap

Dra skinnet av sillen och lägg i en lag av:

½ dl ättika 24%
3.5 dl vatten
2 msk + 2 tsk salt

Låt stå ett dygn i kylen.  Häll av lagen och låt rinna av ordentligt i en sil. Rör ihop övriga ingredienser och blanda sedan med sillen. Låt stå minst en vecka i kylen.

  myTaste.se

21 dec 2013

Comments powered by Disqus