Café de Paris smör
Café de Paris smör
Ett klassiskt och lyxigt kryddsmör med många ingredienser. Originalreceptet är hemligt och det här satte jag och en vän ihop genom att studera ett otal andra recept. Passar till nöt och lammkött och är väl värt besväret att göra. Det går utmärkt att frysa in, väl inpackat i plast.
Ingredienser för ca 375 g
250 g Smör, plus en klick för bryning av lök
1 st Äggula
1 krm Cayennepeppar
2 tsk Pressad citron
2 krm Curry
1 msk Dijonsenap
1 msk Dill, hackad
4 krm Dragon, torkad
1,5 msk Grädde
1 msk Gräslök
2 tsk Kapris
1 msk Konjak
1 msk Madeira
2,5 krm Oregano, torkad
4 krm Paprikapulver
2,5 msk Persilja
1,5 tsk Rosmarin, färsk
1/3 Röd spansk peppar, hackad
4,5 krm Salt
1 msk Salvia, färsk hackad
2 st Sardellfiléer
1 msk Schalottenlök
4 krm Sellerisalt (kan uteslutas eller köp här: Sellerisalt)
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan, färsk
1,5 msk Tomatpuré
1 Vitlöksklyfta
1 krm Vitpeppar
2,5 krm Worcestershiresås
Tillagning
Rumstemperera smöret.
Hacka och fräs försiktigt löken i lite smör, den skall bara "svettas".
Kör alla ingr. utom smör, äggula och grädde i en mixer.
Blanda samman alla ingredienser noga.
Kyl så att smöret går att forma och rulla sedan in i plast-eller aluminiumfolie.
Andra inlägg
- Glacerad lammstek med parmesanpotatis och skysås
- Rimmade och glacerade tjocka revben
- Chimichurri
- Gratinerad hummer
- Stollen - Tysk fruktkaka till jul
- Janssons frestelse special
- Rostat lammlägg med tzatziki och grekisk sallad
- Västerbottenostpaj med smörstekta kantareller
- Bourbonsås till hamburgare och barbeque
- Långkokt och grillad fläskkarré i het mexikansk stil (som pulled pork)