Biff Per

Biff Per
Eller kanske snarare Biff Rydberg, fast min egen variant.

 

2-3 port.

1/2 kg potatis av fast sort (viktigt)
300 g oxfilé
1 msk stark senap (inte söt)
Salt
1 gul lök, hackad
Svartpeppar
Socker
4 skivor västerbotten- eller prästost (eller annan smakrik ost som smälter lätt)
1/2 tsk liquid smoke (finns i de flesta välsorterade matbutiker)
Smör
2 äggulor

Gröna ärtor (frysta, tinade i vatten i mikrougn t.ex)

Tärna och råstek potatisen i en rejäl klick smör. Salta och peppra efter smak (men snåla inte). Strö lite socker över potatisen och rör om. Fortsätt steka så att sockret karamelliserar och potatisen får fin färg. Sänk värmen något och lägg på ostskivorna som får smälta igenom potatisen. Rör försiktigt om och lägg i en skål.

Stek försiktigt löken i smör i samma stekjärn. Någon minut eller två räcker. Lägg i samma skål som potatisen.

Tärna oxfilén och stek på högsta värme i smör. Salta och peppra samt tillsätt liquid smoke. Stek till köttet är fint brynt. Det behöver inte vara rosastekt.

Blanda köttet försiktigt med potatis mm. Rör samtidigt i äggulorna. Värm ev. något men inte så att äggulan blir grynig!

Lägg ärter ovanpå varje portion.

myTaste.se

26 Dec 2012