Asiatisk chilipasta

Asiatisk chilipasta

Här har jag efterliknat en chilipasta som man kan köpa på burk i asiatiska affärer. Söt och stark. Kan användas till det mesta. I grytor som man vill ha sting på t. ex. Tänk på att chiliflakes som man köper i asiatiska affärer brukar vara mycket stark. Då kan man inte använda så mycket av chilipastan, vilket är synd eftersom man då missar den goda smaken. Jag använder Santa Marias chiliflakes som är lagom starka.

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk farin
4 msk socker
2 msk mörk sirap
6 krm salt
3 msk chiliflakes (börja med halva mängden och avgör när pastan är klar om mer behövs)
5 msk olja
1 msk tamarindpasta
2 tsk maizena
4 tsk soyabönpasta
2 msk räkpasta
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
5 msk fisksås
2 tsk sesamolja

Finhacka lök och vitlök. Fräs långsamt i olja. Blanda vatten med maizena och häll i lökfräset. Tillsätt övriga ingr. och koka upp. Låt puttra ett tag. Kan förvaras i kyl i något år.

 

Comments powered by Disqus

myTaste.se

24 aug 2013

Comments powered by Disqus