Rimmade och glacerade revben

Rimmade och glacerade revben
De här revbenen smakar mycket och gott, både på ut och insida. Passar särskilt bra till jul med sina julkryddor men går förstås bra att äta när som helst. Mycket av fettet försvinner vid kokningen så revbenen känns inte så feta, även om de är tjocka.

Spara recept som pdf

Rimning
1 kg Revben, tjocka   
2 l Vatten   
1 dl Salt   
5 msk Socker
1 Gul lök, skivad
1 tsk timjan    
 
Lös socker och salt i vattnet och blanda med resten. Lägg i revbenen och låt stå kallt 3 dygn.

Kokning
Tillsätt 1 liter vatten och koka upp. Skumma. Låt sjuda under lock 1 timme och sedan svalna i lagen en halvtimme eller mer.

Glace (räcker till ca 3 kilo revben, spara i frys)
2 dl Honung (gärna fast)  
2 tsk Ingefära mald   
2 krm Nejlikor malda   
4 krm Vitpeppar nymald   
3 msk Matolja   
Finrivet skal från 1/2 apelsin (kan uteslutas)  
2 msk Ketchup  
2 tsk Kalvfond, konc  
2 tsk Kinesisk soya  
3 krm Tabasco   
5 tsk Salt   

Blanda till tjock konsistens.

Revben
Sätt ugnen på 225 grader. Torka av revbenen och finkryssa ev. svål. Sätt in ganska högt i ugnen på galler med braspanna och vatten under. Grilla med svålen upp 15 min. Vänd, pensla med glace och fortsätt 10 min. Vänd, pensla och grilla 8 min eller till fin färg. Se till att glaceringen inte blir vidbränd.

myTaste.se

14 dec 2013

Comments powered by Disqus